korbacz

Korbacze formowane na kształt długich nitek, przypominających makaron i splatane w warkocze lub wiązki mają za sobą około dwustu lat tradycji. Korbacze są cenione od pokoleń za delikatny, łagodny smak, charakterystyczny dla krowiego mleka, z którego są wyrabiane. Charakterystyczna jest dla nich także elastyczna, delikatna konsystencja, szczególnie w przypadku tych korbaczy, które nie zostały poddane procesowi wędzenia. To sery górskie, które najlepiej sprawdzają się jako przekąska lub dodatek do wielu dań polskiej kuchni. W zależności od indywidualnych preferencji można postawić na wędzone lub jaśniejsze niewędzone korbacze. Producent SerMar oferuje oczywiście sery produkowane metodami tradycyjnymi, bez dodatku konserwantów, sztucznych aromatów i barwników. Ich smak opiera się na najlepszych jakościowo składnikach, starannemu procesowi przygotowywania i wędzenia. Nasze sery podhalańskie, w tym korbacze, to świeżość oraz zawsze naturalne smaki, zapachy i konsystencje.

 

Zachęcamy do wypróbowania doskonałych w smaku korbaczy oraz innych serów dostępnych w naszej ofercie, takich jak sery górskie, gołki czy też bundze. Sery wyprodukowane w SerMar z pewnością zapewnią Państwu przyjemne doznania smakowe.

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyWróć do sklepu